Специални полицейски екипи в област Перник ще реагират на сигнали за купуване и продаване на гласове по изборите

Директорът на Областна дирекция МВР-Перник и окръжния прокурор проведоха среща във връзка с предстоящите местни избори.

Директорът на Областна дирекция МВР-Перник старши комисар Димитър Попов и окръжният прокурор на Окръжна прокуратура-Перник Галина Антова проведоха работна среща. На нея присъстваха директорът на териториална дирекция „Национална сигурност“-Перник Красимир Костадинов, зам.-директорът на Областна дирекция МВР и началниците на отдели „Разследване“ и „Охранителна полиция“, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Основен фокус на разговорите бяха предстоящите на 27 октомври и 3 ноември (втори тур) избори за кметове и общински съветници. Двамата ръководители обсъдиха създадената организация и готовност за безпроблемното провеждане на вота в областта, както и въпроси от практически и организационен характер. Окръжният прокурор съобщи, че в дните преди вота и на 27 октомври и 3 ноември ще има дежурни прокурори. От страна на Областна дирекция МВР-Перник е сформиран Оперативен щаб с ръководител комисар Сашко Христов – зам.-директор. Всички служители на реда ще участват в обезпечаване на изборите и гарантиране на реда и сигурността преди и по време на вота.

Със заповед на старши комисар Попов са определени специални групи, които да реагират при сигнали за купуване и продаване на гласове. Дежурни разследващи полицаи ще имат готовност да поемат всеки случай на извършено престъпление или постъпили данни за нарушения, свързани с изборния процес. Служители на полицията и пожарната ще направят проверка на всички помещения, където ще се провеждат избори. Уточнени са начините на взаимодействие с прокуратурата и преки телефонни връзки за контакти по всяко време.

На срещата бяха обсъдени и други важни въпроси от взаимен характер – хода на досъдебните производства, работата по спрени и прекратени дела, както и цялостната организация в ежедневната работа да прокуратурата и полицията.

Виж също...

Loading...