Библиотеките в Брезнишко и град Трън получиха екземпляри от книга, която разказва за съжителството на религиите

Библиотеките в област Перник получиха близо 50 екземпляра от книгата “Стопани на Господ” като дарение, което лично авторът Розмари Де Мео направи. Библиотеките към читалищата в общините Брезник и Трън също получиха по един брой от книгата. Това се случи по време на редовна среща с методистът от регионалната библиотека “Светослав Минков” в Перник Димитрина Чалъкова, предаде репортер на Zapadno.com.

Срещата се състоя на 1 октомври в библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. На нея присъстваха представители на читалищата в градовете Брезник и Трън, както и тези от брезнишките села Долна Секирна, Ноевци, Велковци, Слаковци, Бегуновци и Кошарево. В началото методистът Димитрина Чалъкова приветства колегите си и апелира книгата да бъде прочетена първо от библиотекарите, а после да се даде за читателите.

Авторът на книгата “Стопани на Господ” Розмари Де Мео е подарила 49 екземпляра за всички действащи библиотеки в област Перник. “Това е книга, която наистина всяка читалищна библиотека в нашата страна трябва да притежава. Тази книга ни дава информация за съжителството на религиите. За онова, което ние като деца само сме го чували, но никога не сме имали информация да знаем откъде идват наричанията, гаданията, какъв е смисълът. Точно тук всичко това е събрано в тази книга. Затова много се радвам, че всички читалищни библиотеки в нашата област я притежават. Колегите много се зарадваха, защото се оказа, че имат информация за книгата.”, сподели методистът от регионалната библиотека “Светослав Минков” в Перник Димитрина Чалъкова. Досега такова дарение от автор не е получавано в регионалната библиотека, поясни още тя.

Розмари Де Мео е италианка с български корени. Преди години тя е пристигнала в България и дълго време е съжителствала в родопски села. Там тя си контактува с местните жители, от които получава информацията, която е поднесла в “Стопани на Господ”.

Виж също...

Loading...