Брезничанката Ваня Иванова показа над 100 фотографии от детски празници и мероприятия в град Брезник

За трети път младият фотограф от Брезник Ваня Иванова представи свои фотографии, събрани в презентация. Домакин на фото-презентацията беше народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Общо 104 снимки от детски празници и мероприятия бяха показани през брезнишката публика. Фотографиите “разказаха” за събития като “Декември ще бъде юни”, пролетния базар на Училищното настоятелство към средно училище “Васил Левски” и други. За откриването на презентацията помогна Милена Цветанова от читалището, която приветства гостите в малкия салон. “Не съм разглеждала тази изложба и чакам с голям интерес да разгледам нейните фотоси. Днешната фото-изложба е със заглавие “Децата-слънца на Брезник”, в която ще видим снимки от няколко мероприятия. Миналата година, пак по същото време – през месец октомври, Ваня заедно с нейния съученик Янис Караджов, ни представиха отново една много красива фото-презентация под надслов “Златна есен в Брезник”. А през 2017-та беше нейния дебют като млад фотограф-любител. Тогава се казваше “Моето хоби – фотографията”, като имаше на различна тематика снимки, които бяха също много интересни.”, сподели Милена Цветанова.

Гергана Пожарски от Училищното настоятелство към брезнишкото средно училище “Васил Левски” също приветства младия талант Ваня Иванова и присъстващите гости. “Ще започна с това, че децата-слънца на Брезник имат много добър образец тук пред нас. Едно истинско слънце ще демонстрира своите умения, което аз съм много щастлива, че познавам. Всъщност запознах се с Ваня на едно от събитията, от което ще видим нейни снимки. Тогава за първи път я видях, но вече знаех за нея. Вече бях виждала нейни снимки и знаех, че има една Ваня, която прави страхотни фотографии и има сърце в тази област. Тогава всъщност от Училищното настоятелство, което организира празника “Декември ще бъде юни”, обявихме една награда за най-добро фото и видео отразяване на целия празник, който беше разпространен в много различни области. И всъщност Ваня спечели този конкурс и съответно материалната награда, която беше екшън камера.”, сподели Гергана Пожарски и добави, че е много щастлива да е гост на фото-презентацията.

Ваня Иванова е ученичка в 12-ти клас в местното средно училище “Васил Левски”. От години тя се занимава с фотография и снима значими моменти, свързани с Брезник. След завършване на средното си образования, Ваня смята да продължи да учи в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград. За това начинание и помагат нейното семейство, преподаватели и приятели от Брезник. Младият фотограф отправя специални благодарности за подкрепата към класния си ръководител Капка Иванова, преподавателят Евелина Антова, директорът на средно училище “Васил Левски” Емилия Вълова, както и заместник-директорът на учебното заведение Виолета Борисова, Училищното настоятелство към средно училище “Васил Левски”, колективът на народно читалище “Просвещение-1870” и леля и Вера, която също я насърчава.

Виж също...

Loading...