Филм за духовната покровителка на град Брезник – Света Петка, ще бъде прожектиран в брезнишкото читалище

Филм ще покаже и разкаже повече за духовната покровителка на град Брезник – Света Петка, предаде репортер на Zapadno.com.

Прожекцията ще бъде в навечерието на Петковден, когато град Брезник отбелязва своя духовен празник. Филмът се изготвя от клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова към брезнишкото средно училище “Васил Левски”. Чрез него, брезничани и гости на Брезник, ще научат повече за закрилницата на града, обявяването на празника и други интересни подробности. Паралелно с прожекцията на филма ще бъде подредена фотоизложба, която ще покаже моменти от обновлението на местния храм “Света Петка”.

Прожекцията ще бъде на 13 октомври (неделя) от 16:00 часа в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Входът е свободен за всички, които ще са добре дошли.

Това ще бъде едно от поредицата събития, с които град Брезник ще отбележи духовния си празник. Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности и за други мероприятия, посветени на празника.

Виж също...

Loading...