Автор с родословни корени от Трънско представя книга, която показва най-популярните културни, природни и туристически места в общината

Книгата “Трънско земя на тишината” предстои да бъде представена в Трън през следващите няколко дни. Автор на изданието е Косьо Николов, който има родословни корени от Трънско, научи Zapadno.com.

Трънчани и гости на Трън ще могат да си закупят книгата и да се запознаят с нейния автор в няколко поредни дни. Първото представяне на “Трънско земя на тишината” ще бъде на 11 октомври пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън. На 12 октомври изданието ще бъде представено във времето преди обяд на Ждрелото на река Ерма, а в следобедните часове – пред трънското читалище, където ще се състои празничен концерт по повод предстоящия ден на град Трън. Третият ден от представянето на книгата ще бъде на Петковден (14 октомври) пред храм “Света Петка” в трънския квартал “Баринци”. Авторът сам разпространява изданието си, което вече е налично в дванадесет от най-големите библиотеки в страната, като я има и в библиотеката на читалището в град Трън. Представяне на “Трънско земя на тишината” ще се проведе и в София за тези трънчани, които не успеят за горепосочените места и дати.

Книгата съдържа фотографии, които са дело на нейния автор Косьо Николов. На фотографиите са изобразени най-популярните исторически, културни и природни и туристически места из Трънско. “Описани са накратко флора, фауна и географското разположение на Ждрелото, Знеполе и климата в този край на България. Книгата е подсилена с поезия, също авторска написана специално за Трънския край. Не на последно място е уникалният дизайн и стил също изработени от мен.”, сподели за Zapadno.com Косьо Николов. Неговата майка е от трънското село Слишовци, което той посещава често. “Израсли сме като деца в този дивен край. От тук е моята любов към Трънско и природата.”, разказа още Косьо Николов.

През годините авторът е издал и други книги, които са с поезия. Заглавията на другите му книги са “Само тази нощ”, “Път към изгрева”, “Диалог по време на Буря” съвместно с поетесата Мила Страшимирова, “Сълзи”, която е преведена на английски език от Мила Страшимирова и на испански от Георги Митов-Геми, “Любовта не е грях”, “Между тук и там” и последната му “Трънско земя на тишината”. Най-новата му книга се откроява с по-различен стил от типичния за Косьо Николов поетичен.

Снимка: Косьо Николов

Виж също...

Loading...