Талантливи брезничанки поздравиха министъра на образованието и науката с граовски хумор и песен – ВИДЕО + СНИМКИ

Типично граовско гостоприемство показа средно училище “Васил Левски” в град Брезник при посещението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Министерската визита беше съпроводена от областния управител на Перник Ирена Соколова и началника на Регионално управление на образованието. Брезник беше 106-та община, която ресорният министър посети, предаде репортер на Zapadno.com.

Както първо читателите на Zapadno.com научиха граовки в носии посрещнаха с погача и шарена сол министъра на образованието и науката при посещението му в Брезник. След обиколка на двора на училището, министърът и гостите с него разгледаха няколко учебни кабинета. Посещението продължи в учителската стая на учебното заведение, където присъстваха и учителските колективи на двете училища и детската градина в община Брезник. Там специално за посещението на министъра бяха изпълнени граовски хумор и песен от талантливите момичета от вокална група “Песенна дъга” с ръководител Николина Байкова към брезнишкото училище.

Вижте как беше изненадан министърът от изпълнението на брезничанките във видеото на Zapadno.com:

След поздрава гостите се настаниха на масата в учителската стая. Тогава директорът на средно училище “Васил Левски” Емилия Вълова приветства гостите и определи срещата като историческа. “За първи път от десетилетия, нямам спомени на територията на община Брезник да е идвал министър на образованието. Така че за нас е изключителна чест.”, каза директорът на учебното заведение. Тя оповести, че тази година се навършват 75 години от създаването на брезнишката гимназия. Годишнината ще бъде отбелязана през месец февруари 2020 година, а официална покана за нея към министър Красимир Вълчев отправи Емилия Вълова. Тя запозна министъра с подробна информация за учебното заведение, в което се обучават 370 ученици от 1-ви до 12-ти клас и от 10 години се извършва профилирано обучение. От тази учебна година учебното заведение предлага обучение по професията “приложен програмист”. Вече трета година в училището се изучава предметът “Религия”, като от тази година групите са увеличени от 3 на 5. Министърът беше запознат и с извънкласните дейности, които се развиват в училището.

По време на срещата с министъра бяха представени постижения на училището в град Брезник, както и обезпечеността на основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци. От колектива на детска градина “Брезица” пък запознаха министъра с кампанията “Мост към добрината”, която възпитава децата на добродетели. Част от учителите в брезнишкото училище пътуват от други населени места. Има и пътуващи от села в Брезнишко и съседната община Трън ученици. Част от учителите поставиха някои проблеми, които срещат в работата си. Преподаватели апелираха за увеличаване на учебното време за учениците от 1-ви до 4-ти клас без увеличение на учебно съдържание. Сегашното време и по-дългият период на ваканции оказват негативно влияние върху обучението на началния курс, обединиха се учители. От своя страна министърът на образованието и науката поясни, че според него при възможност за промени в Закона за предучилищно и училищно образование това ще бъде поставено като тема.

Образователният министър увери гилдията, че министерството ще продължи да инвестира допълнителни средства за обновяването на материално-техническите бази в учебните заведения и за изграждането на иновативни кабинети, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник. “Министър Вълчев познава отблизо проблемите в сферата на образованието от повече от 15 години и винаги е предлагал решения и реални действия за подобряване на образователната сфера, образователният процес и на взаимоотношенията. Благодаря му за топлото отношение към област Перник и за това, че проявява внимание и съпричастност към всяка наша молба продиктувана от желание за създаване на модерна и социално привлекателна учебна среда.“, каза областният управител на Перник Ирена Соколова.

Разгледайте снимки от посещението на министъра в средно училище “Васил Левски”, които обективът на Zapadno.com засне:

 

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за посещението на министъра в Брезник.

Виж също...

Loading...