Министърът на образованието и науката ще съдейства на училището в Брезник за нови компютърни системи и конфигурации за учебните кабинети

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пое ангажимент да съдейства за ново преоборудване с нови компютърни системи и конфигурации за нуждите на учебните кабинети в брезнишката гимназия, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

370 ученици се обучават в средно училище “Васил Левски” в град Брезник, където има разкрито профилирано обучение от 10 години. Тази учебна година за първи път в учебното заведение е разкрита професията “Приложен програмист”. “По този повод ще ни трябва оборудване. Ще ме извините, но възползвайки се от вашата визита, ни трябва малко нова техника. Имаме едни много любознателни дечица, които започват с компютърно моделиране. Това са трети и четвърти клас. Трябва ни и там малко оборудване, за да може да се води обучението на ниво.”, каза директорът на училището в Брезник Емилия Вълова. Министърът на образованието и науката каза, че ще има възможност за осигуряване на нови компютри.

По-късно ресорният министър посети и училището в град Трън. Там стана ясно, че предстои обновяване, преоборудване с компютърни системи и конфигурации, и модернизиране на ученическите кабинети в българските училища.

Виж също...

Loading...