Скръбна вест: Почина доайенът-техник на Трънско Милко Русимов

На 86-годишна възраст почина Милко Русимов, който е доайенът-техник на Трънско, научи Zapadno.com.

Милко Русимов е роден в трънското село Реяновци, но дълги години живее и работи в град Трън. Той е участвал в електронизацията на Трънско, която започнала през 50-те години на 20-ти век. През неговите ръце са преминали и други важни проекти за общината – изграждането на сградата на пощата в Трън и пускането в експлоатация на първия ретранслатор за телевизионен сигнал, заработил през 1967 година. Не са малко телевизионните приемници, които той е ремонтирал, тъй като е познат сред трънчани и като телевизионният техник на града.

През пролетта на тази година, информационният сайт Zapadno.com публикува две интервюта с Милко Русимов. В тях той разказа за електронизацията на общината и за родното си село Реяновци. Припомнете си за него и заразителния му хумор в публикациите: Из спомените на доайенът-техник на Трънско: Телефонната връзка на село Ерул ставаше чрез бодлива тел по дървета в гората и Чешма в Трънско, която не е спирала да тече от 155 години, е спасявала цяло село при безводия.

Погребението се е състояло вчера на гробищата в двора на храм “Света Петка” в град Трън.

Zapadno.com поднася съболезнования на роднините, близките и всички, които познават Милко Русимов. Поклон пред светлата му памет!

Виж също...

Loading...