Кървавото меле между работници във ферма в село Слаковци вече е задвижено и ще се разглежда в съда

Районна прокуратура-Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу подсъдим за извършено от него престъпление по член 128, алинея 2, променена 9, временна алинея 1 от Наказателния Кодекс. Обвиняемият е на 41 години и многократно е осъждан. Работел като кравар в брезнишкото село Слаковци, съобщиха от прокуратурата.

На 1 юни тази година в селото се провеждал събор, като през деня подсъдимият консумирал алкохол заедно с близки и приятели. Около 23 часа отишли в дома му, където продължили да пият. Не след дълго към тях присъединила компания мъже, сред които бил пострадалият. Още с влизането в къщата започнали пререкания с обвиняемия, които прераснали в сбиване. Подсъдимият взел от масата нож и опитал да нанесе удар на единия от мъжете, но не успял. В следващия момент обаче пробол с ножа мъж в компанията в областта на гърдите, в резултат на което пострадалият паднал на пода облян в кръв. Веднага бил подаден сигнал в полицията и в бърза помощ. Пострадалият бил откаран в столична болница, където му била извършена животоспасяваща операция.

От извършената в досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият е получил травматични увреждания – прободно-порезно нараняване в областта на гръдния кош, проникващо в гръдната и коремна кухини, с нараняване на диафрагмата, черния дроб и капсулата на слезката и настъпил хеморагичен шок. При неоказване на своевременна и висококвалифицирана медицинска помощ несъмнено е щял да настъпи смъртоносен резултат. Причинената на мъжа тежка телесна повреда довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Виж също...

Loading...