Отоплителният сезон в Брезнишко е подсигурен с малко над 6 000 пространствени кубични метра широколистни дърва от държавното горско стопанство

До средата на месец октомври 508 домакинства са закупили директно от склад 3 877 пространствени кубични метра дърва от “Държавно горско стопанство-Брезник”, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

Държавното горско стопанство е комплектовало за предстоящия отоплителен сезон малко над 6 000 пространствени кубични метра широколистни дърва. Цената, на която се предлагат, е 41 лева и 67 стотинки за кубик без ДДС. Транспортните разходи, както и тези за товарене и разтоварване, се начисляват допълнително, поясниха от Югозападно държавно предприятие.

В разсадник “Стария яз” край Брезник, който е на удобно и достъпно място, е централният горски склад. В него стопанството ще поддържа определени количества дърва, така че при тежка и продължителна зима хората да могат да отидат и си купят дърва. Временните складове са в гората, там, където се добива дървесината.

На територията на община Трън снабдяването с дърва за огрев за местното население се осъществява от общинското предприятие “Трънска гора”. Закупените дърва за огрев от временен склад ще бъдат доставени на посочения адрес на територията на община Трън поетапно по реда на тяхното заплащане в рамките на 1-2 месеца от датата на издаване на фактурата, поясняват от общинското предприятие “Трънска гора”.

Виж също...

Loading...