Ново начало на детския футбол в Брезник: Отбори от няколко града показаха уменията си на стадиона – ВИДЕО + СНИМКИ

Детският футбол в град Брезник отново е официално възобновен. Спортната новина стана факт на детски футболен турнир, който се проведе на градския стадион. Участие в турнира взеха десетки млади футболисти от няколко града – Брезник, Перник и Батановци, предаде репортер на Zapadno.com.

Детски футболен турнир в този формат не беше провеждал от няколко години в Брезник. На терена мериха сили отборите на “Чорни” (Брезник), “Миньор” (Перник) и “Ботев” (Батановци), които играха в две възрастови групи. Началото на спортното мероприятие беше поставено в 17 часа, когато приветствие отправи председателят на футболен клуб “Чорни” доктор Валери Величков. “Имам честта да открия този позабравен турнир, който сега е първи и предполагам, че ще остане традиция. Виновниците за това събитие са няколко.”, каза по време на откриването доктор Валери Величков. Вижте какво още каза той във видеото на Zapadno.com:

Футболният турнир беше и първото официално спортно събитие, в което децата-футболисти на “Чорни” взимат участие след сформирането на отборите преди около месец и половина. По време на турнира двете детски възрастови групи на “Чорни” показаха много добра игра и успяха да победят съперниците си на терена от “Миньор” и “Ботев”. Мачовете бяха изгледани от родители, роднини, приятели и привърженици на футбола. Сред зрителите беше и заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска, която подкрепяше “Чорни” и дори даваше напътствия на младите футболисти. “Сега се възобнови тази възрастова група в “Чорни” и започна от началото на месец септември. Двете възрастови групи са сформирани с деца, които са родени през 2009 и 2010 година, както и 2006 и 2007 година.”, поясни заместник-кметът Мария Добревска. Амбицията е детският футболен турнир да се провежда ежегодно в началото на спортно-състезателната година. Организатори на детския футболен турнир са Община Брезник и обединен спортен клуб “Чорни”. Провелият се турнир е свързан и с проект, финансиран от годишното дарение на компанията “Асарел-Инвестмънт”, която е представена в Брезник чрез минното дружество “Трейс Рисорсиз”. “Футболен клуб “Чорни” изготви проект за ремонт на съблекалните в спортната зала. И точно, за да имат футболистите по-добри условия, съблекалните са отремонтирани. В проекта беше заложено и организиране на събитие, което се и провежда.”, поясни още заместник-кметът Мария Добревска.

В края на срещите футболните отбори получиха грамоти за участие, лакомства и специални стълбички за физическа подготовка. “На всички вас малки футболисти искам да ви благодаря изключително много затова, че положихте едно ново начало на футбола в Брезник. Благодаря на малките футболисти от футболен клуб “Чорни” и на техния треньор за това, че отново ви активира и съставихте един много хубав отбор.”, каза Мария Добревска по време на награждаването на участниците. Заместник-кметът на Община Брезник благодари и на футболистите от “Миньор” (Перник) и “Ботев” (Батановци) за участието им в турнира.

Разгледайте снимки от детския футболен турнир в Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

 

Виж също...

Loading...