Треньорът на младите играчи на “Чорни” (Брезник): За да си добър футболист трябва да имаш най-вече желание, този спорт не е толкова сложна игра

Футболен клуб “Чорни” (Брезник) отново има детски групи, в които тренират около 30 момчета и момичета. Това се случва след няколкогодишно прекъсване, през което футболният клуб нямаше деца-футболисти в редиците си. Треньор на младите футболисти е Иво Зонев, който също е бил играч на “Чорни”, предаде репортер на Zapadno.com.

Официалното представяне на двете детски възрастови групи на футболния клуб на Брезник беше вчера. Тогава на градския стадион в Брезник се възобнови детския футболен турнир, в който се включиха футболисти на “Чорни” (Брезник), “Миньор” (Перник) и “Ботев” (Батановци). Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Ново начало на детския футбол в Брезник: Отбори от няколко града показаха уменията си на стадиона – ВИДЕО + СНИМКИ.

Добри футболни умения по време на турнира показаха младите играчи на “Чорни”, които победиха своите съперници на терена. Децата на “Чорни” тренират от около месец и са разделени в две възрастови групи. Всичките са от град Брезник и са възпитаници на местното средно училище “Васил Левски”. Треньорът им Иво Зонев е с богат спортен опит. Преди около 20 години е играл в редиците на “Чорни”, като е преминал през всички формации на отбора. Работил е и като учител по физическо възпитание в основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци. В момента професионалната му кариера е свързана с дейност в друга сфера, но футболът продължава да е негова страст и да се раздава за този спорт.

На въпрос на Zapadno.com какво трябва да притежава детето-футболист, за да е добро в този спорт, треньорът Иво Зонев отговори: “Най-вече желание. Футболът не е толкова сложна игра. Има ли желание детето, което е с най-некоординирани движения, може да стане футболист. Стига да има желание и да тренира упорито.”, сподели той. Детските отбори на футболния клуб на Брезник са съставени от около 30 деца, които са разделени в две възрастови групи. Въпреки че съставът им е налице, деца продължават да проявяват интерес и да се записват, за да играят футбол. Треньорът Иво Зонев пък не връща желаещите. “Не връщам никой от тренировки. Искам отново да се възроди детският футбол в Брезник и отново да ходя по състезания, както беше едно време. Така като гледам вече май нещата ще се случат.”, сподели още треньорът.

Тренировките се провеждат на градския стадион и в залата до него. Децата тренират в различни дни от седмицата. Отборите са разделени на две формации – от втори до четвърти клас и от четвърти до шести клас.

Интересна подробност за Иво Зонев е, че футболен клуб “Чорни” е кръстен на неговия дядо. Треньорът знае историята за своя дядо и с гордост споделя, че футболният клуб никога не е сменял името си. През 90-те години на миналия век имало опит да бъде прекръстен на “Септември”, но името му останало “Чорни”.

Виж също...

Loading...