Ремонтът на моста при “Секирица” отново стартира и се очаква да приключи до 40 дни – СНИМКИ

Днес отново стартираха ремонтно-възстановителните дейности на основното трасе по моста в местността “Секирица” в община Трън. На символичния нов старт присъства областният управител на Перник Ирена Соколова, представители на местната власт в община Трън, директорът на Областно пътно управление, представители на фирмата-изпълнител, строителния надзор и работници, предаде репортер на Zapadno.com.

Същото откриване имаше и миналата година на 3 октомври. И тогава очакванията бяха ремонтът да приключи до края на ноември. Но проблеми с изпълнението и документацията по обекта доведоха до рестартиране на цялата процедура.

Ремонтът отново се възобновява след като на 14 юни тази година министърът на регионалното развитие и благоустройството издаде разрешение за строеж на моста. През същия месец беше обявена обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител. След провеждане на процедурата беше класирана пернишката фирма „ДЛВ“ ЕООД, а стойността на ремонта е малко над 160 000 лева без включен ДДС.

Срокът, който е определен за извършване на строително-монтажните дейности е 40 дни. “Ще бъде извършено възстановяване на трасето с полагане на настилка, с частична промяна на радиуса, така че да може да бъде уширен. Това, което е абсолютно необходимо за този път, който е единствен и свързва Перник с крайната точка – ГКПП “Стрезимировци”. И е единственият, който може да провежда тежкотоварните автомобили към граничния пункт.”, поясни областният управител Ирена Соколова и добави, че алтернативния път до моста не може продължително време да издържи тежкото натоварване.

Извършването на ремонт на моста се наложи, тъй като на 8-и срещу 9-ти ноември 2017 година сръбски ТИР самокатастрофира като надвисна от мост на второкласен път 63 в отсечката град Трън – село Филиповци, при отбивката за трънските села Врабча и Проданча. Шофьорът и ТИР-ът му бяха спасени, но вследствие на удара част от конструкцията на моста, който се намира в местността “Секирица” беше повредена. След инцидента беше въведено временно ограничение на движението в компрометирания участък, сигнализирано с пътни знаци. Прочетете още по темата в публикацията: Сръбският ТИР поднесъл на мокрия път преди да провисне от моста при местността „Секирица“, а камион за дърва изтегли тежкотоварния автомобил заедно с шофьора му – СНИМКИ.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности, свързани с ремонта на моста!

Разгледайте снимки от повторното начало на ремонта на моста в местността “Секирица”:

Виж също...

Loading...