Гласуване за училищата в Брезник, Трън и Ноевци може да спомогне да спечелят книги на стойност по 3 000 лева

Средните училища в Брезник и Трън, както и основното в село Ноевци са сред участниците в кампанията на Kinder Milch Schnitte “Истории за споделяне”, научи Zapadno.com.

На сайта www.kinder.com ще се проведе гласуване за всички държавни и общински училища в България. Първите 15 училища с най-много гласове ще спечелят книги за техните училищни библиотеки на стойност 3 000 лева, предназначени за употреба в съответното училище. Дарените книги ще бъдат избрани от всяко училище от предварително зададен списък с подходящи заглавия.

Задължително условие за осъществяване на дарението е училището да има активна училищна библиотека с лице, което да отговаря за поддържането на библиотеката и книгите. Ако определено училище попада в топ 15 на училищата с най-много гласове, но няма училищна библиотека и не може да управлява по подходящ начин книгите, дарението се разпределя към следващото училище, получило най-много гласове, поясняват организаторите.

До момента средно училище “Васил Левски” в град Брезник е събрало 248 гласа. Средно училище “Гео Милев” в град Трън пък е събрало само 1 глас. Основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци води със 105 гласа. В кампанията участват и други учебни заведения от област Перник, както и от другите региони на страната. Битката е ожесточена, тъй като до момента разградско основно училище води с над 10 000 гласа. Повече за кампанията и гласуването може да прочетете като натиснете тук.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...