Жителите на село Сопица събраха 9 килограма пластмасови капачки за месец

Жителите на брезнишкото село Сопица напълниха за месец металното “сърце” за събиране на пластмасови капачки, съобщи за Zapadno.com кметският наместник на населеното място Наталия Панова.

Металното “сърце” е разположено на оградата на кметското наместничество до площада в Сопица. “Аз много се радвам. Не очаквах толкова бързо да го напълним, но с общи усилия на жители и гости успяхме! Дано да продължим в същия дух!”, сподели кметският наместник на селото Наталия Панова. Събраното количество пластмасови капачки тежат 9 килограма. Те ще бъдат взети от представител на “Асарел-Инвестмънт”, който пък ще ги предаде за каузата “Капачки за бъдеще”.

Металното “сърце” в Сопица се обслужва от компанията “Асарел-Инвестмънт”, която е представена в община Брезник от дружеството “Трейс Рисорсиз”. Подобни съоръжения за събиране на пластмасови капачки са позиционирани в училищата в град Брезник и село Ноевци, както и още няколко точки в общината. “Сърцата” официално са регистрирани като пунктове на каузата „Капачки за бъдеще”.

Снимка: Наталия Панова

Виж също...

Loading...