Музеят на Бусинската керамика в село Бусинци временно няма да приема посетители поради ремонтни дейности

Музеят в трънското село Бусинци преустановява посещенията на посетители, съобщиха от общинската администрация в Трън.

“Във връзка с извършване на ремонт на помещенията на експозицията в Музеен комплекс с.Бусинци Ви уведомяваме, че временно се преустановяват посещенията на музея. Извиняваме се за причиненото неудобство и Ви молим да пренасочите маршрутите си по други туристически дестинации в Община Трън, ако в близките дни сте планирали посещения.”, гласи съобщението от Община Трън.

По-рано тази година беше проведена обществена поръчка за ремонт на сгради в Трънско, сред които и музея в Бусинци. Реновирането на сградата на музея включва вътрешен ремонт на стените и таваните на част от помещенията, пренареждане на външната каменна настилка и ремонт на колонадата. Вътрешният ремонт предвижда очукване на варовата мазилка, направата на нова мазилка по стени и тавани, шпакловка, грундиране с латекс и латексово боядисване на стените и таваните. Ще бъдат изработени и три броя метални врати. Отвън старата каменна настилка ще бъде демонтирана и ще бъде пренаредена е цветни каменни плочи от твърд пясъчник, става ясно от техническата спецификация.

Преди началото на ремонта, още през летния сезон, музейни работници и жители селото се захванаха и със собствени средства и усилия боядисаха оградата на музея.

Виж също...

Loading...