Трънчани са спомогнали за рециклирането на около 700 килограма отпадъци чрез разделното им събиране

От януари до септември 2019 година в зелените и жълти контейнери за разделно събиране на отпадъците в град Трън са събрани общо 760 килограма, от които над 90 % рециклируеми суровини. Това съобщиха за Zapadno.com от организацията „Еко Партнърс България“, която оперираха със специализираните контейнери.

Организацията, която оперира с жълтите и зелени контейнери за разделно събиране на отпадъците има договор с Община Трън от 2017 година. За момента в град Трън не се предвижда да бъдат разположени нови точки с контейнери за разделно събиране на отпадъците. Наблюденията на организацията са, че до момента не е имало случаи на повредени контейнери.

Статистиката показва, че от август до декември 2017 година в зелените и жълти контейнери в град Трън са събрани общо 1 500 килограма отпадъци, от които 87 % са рециклируеми суровини. Хартиените и картонените опаковки са били 282 килограма, пластмасовите опаковки – 193 килограма, металните опаковки – 7 килограма и 820 килограма стъклени отпадъци от опаковки.

През 2018 година събраните отпадъци в специалните контейнери са били общо 800 килограма, от които над 72 % са рециклиуеми суровини. Хартията и картона са били 349 килограма, пластмасата е била 219 килограма и 10 килограма метални опаковки. От януари до септември тази година от Трън са събрани общо 760 килограма в контейнерите за разделно събиране, от които над 90 % рециклируеми суровини. 447 килограма са били хартия и картон, други 231 килограма са били пластмасата и 9 килограма метални опаковки.

Забелязва се увеличение на събраните чисти отпадъци от опаковки в жълтите контейнери, поясниха от „Еко Партнърс България“.

Виж също...

Loading...