Обобщени данни: ГЕРБ води в гласуването за общински съветници в Трън, а на второ място се нарежда “БСП за България”

Обобщените данни от секционните избирателни комисии в община Трън показват, че за общински съветници от ГЕРБ са гласували най-много избиратели – 62,00 % от общия брой на имащите право на глас. Това показват данните след 100 % обработени протоколи от секционните избирателни комисии, съобщиха от Централната избирателна комисия.

Разпределението след обработването на бюлетините показва, че за кандидатите за общински съветници в Трън от политическа партия ГЕРБ са гласували най-много избиратели – 1 041 или 62,00 %. За съветници от коалиция “БСП за България” са гласували 272 избиратели или 16,20 %. Кандидатите на коалиция “Ние, Гражданите” са събрали 170 гласа или 10,13 %. Местната коалиция между ВМРО и политическа партия “Воля” има 141 гласа или 8,40 % при избора за общински съветници. За кандидата за общински съветник от коалиция “Демократична България – обединение” са гласували 28 избиратели или 1,67 %. Приблизително толкова са гласувалите за ДПС – 27 избиратели или 1,61 %.

Данните показват още, че 49 гласоподаватели са посочили в бюлетините си, че не подкрепят никого за общински съветници в Трън.

Виж също...

Loading...