Обобщени данни: 1 511 избиратели от Трънско избраха Цветислава Цветкова да е кмет на Общината

Над 1 500 избиратели в община Трън са гласували за Цветислава Цветкова, която ще е новият стар кмет. За другите двама претенденти за кметския стол в Община Трън са гласували значително по-малко избиратели, сочат обобщените данни на Централната избирателна комисия.

Предварителната информация след края на изборния ден, която снощи Zapadno.com оповести показа победата за Цветислава Цветкова, която ще управлява Трън през следващите 4 години.

Тази сутрин, към 6:00 часа вече са обработени 100 % от протоколите от секционните избирателни комисии в Трънско. Разпределението показва, че за кандидата на ГЕРБ Цветислава Цветкова са гласували 1 511 гласоподаватели или 71,65 % от общия брой. За кандидата на коалиция “БСП за България” Александър Христов са гласували 335 избиратели или 15,88 %. Още по-малко избиратели са гласували за Александър Алексиев, който е кандидатът на местната коалиция между ВМРО и политическа партия “Воля”. За него гласа са пуснали 175 избиратели или 8,30 %.

Данните показват още, че 88 гласоподаватели или 4,17 % са посочили в бюлетините си, че не подкрепят никого. Избирателите в община Трън, които имаха право на глас на тези местни избори са 3 395 човека.

Виж също...

Loading...