Продължителното засушаване създаде проблеми с водата и в брезнишкото село Видрица, където част от населението изпитва затруднения

Изминалият летен сезон ще остане в историята като един от най-горещите и сухи откакто се водят статистически данни. Продължителното засушаване не подмина и брезнишкото село Видрица, където през последните месеци имат недостиг на вода, предаде репортер на Zapadno.com.

За проблема с водата в населеното място сигнализира Венета Иванова. Честите аварии по водопреносната мрежа във Видрица са причината живителната течност да липсва от чешмите, смята тя. Сигнали за авариите са били подавани до ВиК-Брезник, както и до кметския наместник на селото, но без резултат, поясни още Венета Иванова.

Захаринка Кръстева от село Видрица, която помага на кметския наместник, отговарящ за няколко населени места в района, разясни какъв е проблемът. Екип на ВиК-Брезник е идвал в село Видрица и е работил по отстраняване на авариите. “Проблемите не са от течовете. Проблемът идва от това, че няма подпочвена вода в района, където е каптажът. Проблемът е сушата. Действително на 2 – 3 места има течове, където не е много голям течът.”, каза Захаринка Кръстева.

Високата част на Видрица е засегната от липсата на вода, докато в ниската няма такъв проблем. Идентична е ситуацията и в други населени места в община Брезник.

Виж също...

Loading...