На гости в музея на Брезник: Ученици от Италианския лицей в София усетиха граовския дух и се докоснаха до местната култура

Ученици и преподаватели от Национален учебен комплекс по култура-Горна баня са посетили град Брезник, съобщиха от Общинския исторически музей.

Учениците и преподавателите от учебния комплекс са посетили експозициите в изложбена зала “Класно училище” на музея. Там те се докоснали до местната култура и бит. По-любопитните пък са имали възможност да усетят какво е да нахлузиш сурвакарска маска или пък народна носия. “С много любопитство и интерес децата се включиха в заниманията, които им бяха подготвени.”, съобщиха още от Общински исторически музей-Брезник и поясниха, че това не е първото посещение на групата от София.

Посещението в град Брезник е преминало и през енорийския храм “Света Петка”, където се съхранява частица от мощите на светицата Петка. В приветливия и наскоро реновиран двор, учениците и преподавателите са били посрещнати от отец Михаил, който им разказал повече за духовния живот на региона.

Преди два дни музеят на Брезник беше посетен и от други любознателни гости, които са възпитаници на местното средно училище “Васил Левски”. В началото на тази седмица четвъртокласници и ученици от горните класове са разгледали музея, а някои от тях са се включили в музейната работа.

Снимка: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...