Ремонтират сградата на службата по земеделие в Брезник, дейността започна с дарение от мината

Сградата на Общинската служба „Земеделие“ в град Брезник беше ремонтирана през последните няколко месеца. Минувачите виждаха, че се разчиства, сменя се дограмата, ремонтират тротоарите и канализацията. На въпрос какво се случва заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска съобщи за читателите на Zapadno.com: „Сградата ще се ремонтира, а отвън се направи вертикална планировка, отводняване, дренажи и така нататък.”

Средствата за извършения до момента ремонт са от годишното дарение на компанията “Асарел-Инвестмънт”, която е представена в община Брезник от дружеството “Трейс Рисорсиз”. “Половината от дарението – 25 000 лева, е за по-голям инфраструктурен проект. И тази година решихме да ремонтираме тази сграда, която е общинска.“, обясни Мария Добревска.

Ежегодно минната компания инвестира средства за развитието на община Брезник под формата на дарение в размер на 50 000 лева. Тази година голяма част от средствата бяха насочени предимно към проекти в малките населени места в Брезнишко. През 2018 година пък средства за инфраструктура от годишното дарение бяха използвани за реконструкция на отоплителната система на читалището в Брезник. Така вече големият салон се отоплява и може да се използва и през зимния сезон

Виж също...

Loading...