Млади готвачи от Трън очакват подкрепа, за да продължат изкачването на професионалната стълбица в кулинарния свят

Петима млади готвачи от Трън се нуждаят от подкрепа, за да продължат развитието си в сферата на готварството. Това са Катрисия, Мариела, Влади, Крум и Кристиян, които са част от фондация ПИНК, която пък организира онлайн кампания за тяхното кариерно развитие, научи Zapadno.com.

Кампанията е под надслов “Подкрепи бъдещ готвач” и цели да подкрепи участието на петимата младежи в риск в клуб по готварство, организиран от фондация ПИНК в „Розовата къща” в град Трън. “Благодарение на него всички завършили досега участници намират реализация на пазара на труда, с което клуба носи славата си на успешна и животопроменяща инициатива.”, поясниха от фондация ПИНК. Целевата сума, която е посочена от фондацията е 5 350 лева. Кампанията ще продължи до 12 февруари 2020 година.

“Поради високата безработица в града и ограничените възможности за професионално обучение, чрез предлагания от фондация ПИНК клуб по готварство, бихме искали да подпомогнем младежи в риск на възраст 16 – 18 години да придобият знания и умения в областта на кулинарията. Тези, които завършат клуба ще получат директни предложения за работа, за да продължат своето професионално израстване в сферата. По този начин целим да предпазим младите хора от безработица, дължаща се на липсата на знания, умения, квалификация и ограничени възможности за работа в района.”, отбелязаха още от фондацията.

През годината и лятната ваканция фондация ПИНК осигурява стаж и работа за участниците, а тези, които завършват училище подписват трудови договори с хотели и ресторанти. Клубът включва приготвяне на предястия, основни ястия, десерти, печива. През годината се канят гости любители на кулинарията от България и чужбина, които учат младежите на традиционни домашни ястия и специалитети за празници. По време на празници групите участват в базари и фестивали, където имат възможност да продават част от продукцията си. Научете как може да подкрепите младите готвачи от Трън като натиснете тук.

Виж също...

Loading...