Читалището на село Слаковци получи уникална торта и около 250 книги за Деня на народните будители

Уникални подаръци получи народно читалище “Искра-1932” в брезнишкото село Слаковци по повод Деня на народните будители. Потомци на основателката на читалището Мара Агопян направиха подаръците на историческа среща, която се проведе вчера в селото, предаде репортер на Zapadno.com.

На срещата присъстваха внуци, правнуци и пра-правнуци на Мара Агопян, която преди 87 години е създала местното читалище. Сред потомците на основателката на културното средище бяха внучките Снежинка Андреева и Лиляна Петрова, както и правнуците Силвия Георгиева, Петър Андреев и Анета Биланска. Всички те живеят в София и с гордост произнасят името на Мара Агопян. Преди време те са започнали издирвателска дейност за творчеството и. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Будителите в Слаковци: Танцьорки извиха кръшни хора на мегдана, а потомци на основателката на читалището се срещнаха с местните – ВИДЕО + СНИМКИ.

Потомците на Мара Агопян са направили родословно дърво, което беше подарено на читалището. Освен него културната институция на Слаковци беше изненадана с уникална торта с фотос от празник в селото, както и около 250 книги разнообразна литература.

Виж също...

Loading...