Новият кмет на Трън има време за снимки, но не и за въпроси за управлението на Общината – ВИДЕО

Преизбраният кмет на Община Трън Цветислава Цветкова официално положи клетва през новия Общински съвет. Това се случи по-рано днес в заседателна зала “Екомилк” на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън пред погледите на около 100-ина жители и гости на пограничната община, предаде репортер на Zapadno.com.

След клетвата преизбраният кмет Цветислава Цветкова благодари за оказаното доверие. Тя сподели, че се надява да работи с Общинския съвет и общинската администрация, както досега са работили като един екип.

Вижте какво още каза кметът на Трън във видеото, което Zapadno.com засне:

По време на първото заседание на новия Общински съвет, клетва положиха и избраните от жители на общината общински съветници. Също така беше избран и председател на Общински съвет-Трън след като общинските съветници проведоха тайно гласуване. С 9 гласа беше преизбран Бойчо Харалампиев за председател на местния минипарламент.

Репортерът на Zapadno.com Христо Райков изчака търпеливо присъстващите в залата лично да поздравят преизбрания кмет на Община Трън Цветислава Цветкова и новите общински съветници. Докато слизаше по стълбите репортерът на сайта каза на Цветкова, че има няколко кратки въпроса и очаква първи думи след полагането и на клетва. На това тя отговори утре да сме си задали въпросите към нея. Всъщност въпросите са публични и запознахме читателите си с тях още в края на миналата работна седмица, когато се разбра, че предстои първо заседание на новия Общински съвет. Припомнете си или ги прочетете в публикацията: Преизбраният кмет на Община Трън Цветислава Цветкова ще положи клетва на първото заседание на новия Общински съвет.

Продължавайки да ходи, насочила се към Община Трън, Цветислава Цветкова се спря и отдели около 1 минута за снимане с част от новите общински съветници, областния управител на Перник и директора на дирекция “Бюро по труда”-Перник. Репортерът на Zapadno.com изчака и тази една минута, след което отново направи опит да зададе въпросите към преизбрания кмет на Трън. “Ще останат за утре въпросите, защото в момента трябва да обърна внимание на общинските ни съветници…”, каза Цветислава Цветкова. “Те са бързи, те са бързи.”, отвърна репортерът на сайта. Но и това не успя да привлече вниманието на кмета на Трън, за да отговори на шестте ни въпроса.

Управникът на Трън продължи да ходи към Общината и се спираше, за да обърне внимание на хора от горните етажи на институции. “Добре госпожо Цветкова, ако дойдат тука трънчани и ви попитат тези неща, така ли ще ги отпратите – че трябва да поемете гостите?”, попита репортерът.

Вижте как кметът на Трън намери време за снимки, но не и да отговори на въпросите пред камерата на Zapadno.com:

В други населени места на страната, където се проведоха местни избори, управниците спират, за да кажат първите си думи пред медиите. Така хората, които са гласували за тях научават за намеренията им след и се вижда едно прозрачно управление. Чрез тази публикация искахме, но не успяхме да публикуваме едно интервю с първи думи на кмета на Трън. За да бъдем още по-коректни към преизбрания кмет на Община Трън, изпратихме на официалната електронна поща на общинската администрация въпросите, които трябваше да зададем днес. Очакваме обратно писмо, за да запознаем читателите на сайта и съответно жители на община Трън с отговорите на кмета Цветислава Цветкова.

Виж също...

Loading...