Жителите на 10 брезнишки села ще могат да се жалват на мобилни полицейски екипи за битовата престъпност

Мобилни полицейски екипи ще посетят 10 населени места на територията на община Брезник през този месец. Вчера екипи на полицията бяха на посещение в трънските села Зелениград, Ярловци, Цегриловци, Реяновци и Бохова, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Мобилните групи са част от плана на МВР за противодействие на конвенционалната престъпност. Сформирани са екипи за посещения в населени места, в които няма постоянно полицейско присъствие. Те се срещат с жители и представители на местната власт, за да разговарят с тях по актуални проблеми и да приемат сигнали за престъпления или различни нарушения.

На 7 ноември полицейски инспектори ще посетят брезнишките села Слаковци, Сопица, Велковци, махала “Пали лула” и Ноевци. Срещите с местните жители ще бъдат в сградите на кметствата и кметските наместничества съответно в часовете – 10:00, 11:00, 13:00, 14:00 и 15:30. Срещата с жителите на махала “Пали лула” ще бъде проведена в кметството на село Велковци.

На 22 ноември пък ще бъдат посетени брезнишките села Гигинци, Кошарево, Станьовци, Горна Секирна, Долна Секирна и Банище. Срещите между полицията и местните жители ще бъдат в административните сгради на населените места съответно в часовете – 9:00, 10:00, 11:00, 14:00 и 15:00. Посещението за жителите на село Горна Секирна ще бъде проведено в сградата на кметството в Долна Секирна.

Виж също...

Loading...