Кметът на Брезник: Основният проблем на общината е водопреносната мрежа, миналият мандат не ми стигна за саниране на брезнишкото училище

Ден след 50-годишния си юбилей преизбраният кмет на Община Брезник Васил Узунов положи клетва на тържественото първо заседание на новия Общински съвет. За трети мандат той ще управлява Брезник, след като на последните местни избори 2 197 избиратели гласуваха за него, предаде репортер на Zapadno.com.

По време на заседанието кметът на Община Брезник отправи приветствие към общинските съветници и присъстващите в залата гости. “За трети път се изправям на тази банка. Искам да пожелая на всички ви да бъде един лек период, в който да работим заедно.”, каза Васил Узунов.

Вижте какво още каза той по време на приветствието си във видеото на Zapadno.com:

След полагането на клетва, преизбраният кмет на Брезник Васил Узунов даде първото си интервю пред Zapadno.com. На въпрос как щеше да коментира вота, ако беше независим коментатор на изборите, той отговори: “Нормални. След усилената работа на всички резултатите са напълно нормални и очаквани.”, каза Васил Узунов. Провелите се местни избори преди 2 седмици са били по-различни за кмета на Брезник с явилите се по-малко на брой кандидати за управленския пост в Общината.

“Имаше едно изказване на един, който беше поддръжник на един от конкурентите. Той каза: “Трябва да спрем 8-годишното безвремие в Община Брезник”, което за мен звучеше даже смешно.”, отговори кметът на Брезник на въпроса за критики, отправени от опонентите му по време на предизборната кампания. Миналият 4-годишен мандат на кмета Васил Узунов не му е стигнал за саниране на сградата на средно училище “Васил Левски” в град Брезник. През следващите 4 години управникът ще работи по реализирането на този проект.

На въпроса кое е най-голямото постижение на Общината при управлението му досега, преизбраният кмет отговори, че това е санирането на жилищни сгради в град Брезник. Най-големият проблем на общината пък е водопреносната мрежа, която е започнала да се изгражда през 1928 година. “Това е основният проблем, по който трябва да се работи.”, поясни Васил Узунов. Предстояща среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова е първото нещо, което го очаква след встъпването му в длъжност. За какво ще бъде срещата – предстои да разберем.

Виж също...

Loading...