Кметът на Ноевци: До дни завършваме туристически маршрут до Църногорския манастир, сред проблемите на селото са лошите улици

Преизбраният кмет в брезнишкото село Ноевци Асен Асенов положи клетва на тържественото първо заседание на новия Общински съвет в Брезник. Минути след полагането на клетва, той даде първото си интервю пред репортер на Zapadno.com.

Асен Асенов печели втори мандат след като 205 жители на село Ноевци гласуваха за него на провелите се в края на месец октомври местни избори. Той е категоричен, че няма да променя нищо в стила си на управление на кметството. С усмивка добави, че ако промени стила си на управление вероятно няма да има трети мандат за него.

На въпроса на Zapadno.com, ако беше независим коментатор, как щеше да коментира изборите, Асенов отговори: “В моето кметство – реални. В Брезник – реални и нормални.”, каза той. За него провелите се местни избори в Ноевци не са били по-различни от тези, когато е спечелил първи мандат за кмет на кметството.

По време на предизборната кампания, която се е водила в населеното място не е имало критики от страна на опонента на Асен Асенов. “Там нямаше критики. Въобще цялата им концепция за тия избори на основните ни опоненти беше на ниво ученически съчинения от 6-ти клас – есета.”, отговори преизбраният кмет на Ноевци на въпрос на Zapadno.com.

Първият мандат на Асен Асенов като управник на кметството не му е стигнал за ремонт на покрива на старата църква в селото. Надява се през новия мандат да успее да реализира ремонт на покрива на храма. На въпрос за най-голямото постижение на кметството при управлението му досега, преизбраният кмет отговори: “Не знам, не мога да кажа. Приоритетите в този мандат – трябва да се асфалтират всички кални и прашни улици, в момента има още може би 2 или 3 дни работа и се изгражда туристически маршрут от Ноевци до Църногорския манастир. Така че се надявам от пролетта, когато започне сезонът за туризъм, да се използва. Много повече хора да дойдат в селото. Много повече хора да видят къде, какво, защо, хубаво, интересно има и да стане по-популярно.”, каза кметът на Ноевци.

Първата му изпълнена задача след встъпването в длъжност ще бъде завършеният туристически маршрут. По него са обособени места за отдих с навеси, пейки, обозначителни табели. Дължината му е около 7 километра. Маршрутите за разходка сред природата са два – единият минава покрай коритото на реката, а другият преминава по стар римски път. “Въобще гледките са страхотни и живописни, природата е красива, чиста и да се надяваме, че ще остане такава. Теренът е пресечен, но никой не бърза за никъде. Хората, които евентуално ще го използват, ще са тръгнали за удоволствие.”, поясни още кметът на селото Асен Асенов.

Виж също...

Loading...