Нарушения на скоростта в област Перник за последната седмица ще бръкнат в джоба на около 600 шофьора

92 акта и 149 фиша са издадени от служители на „Пътна полиция“ от началото на акция „Зима“. Констатирани са 691 нарушения за скорост, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Служителите от сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция МВР-Перник извършват засилен контрол в рамките на стартиралата на 1 ноември акция на полицията „Зима“. За периода са станали 8 пътнотранспортни произшествия с един загинал и двма ранени граждани. Съставени са 92 акта и 149 фиша на нарушители на пътното движение. 11 пешеходци са санкционирани за неправилно пресичане на пътното платно. 691 ще бъдат глобени за превишена скорост. Санкционирани са и 31 шофьори за управление на технически неизправни моторни превозни средства.

Мотото на първия етап от акцията е „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, който трябва да приключи на 10 ноември. Не са констатирани нарушения от пътни превозни средства с животинска тяга и малогабаритна селскостопанска техника. От 11 ноември ще бъде в ход втория етап „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, която е насочена към пешеходците и поведеното на водачите спрямо тях. Извършена е и проверка на пътноподържащите фирми. Същите са готови за зимни условия. Има сключени изрядни договори и достатъчно инертни материали.

От полицията отново призовават, всички да бъдат внимателни по пътищата, а водачите на автомобили да подготвят колите си за зимни условия. Засиленият контрол продължава.

Виж също...

Loading...