Ремонтът на централния площад в Брезник налага временно спиране на движението на моторни превозни средства

Движението на моторни превозни средства по ремонтиращия се централен площад “9-ти септември” в град Брезник ще бъде временно преустановявано през деня. Ремонтните дейности налагат това въпреки намерението движението да не бъде спирано по площада, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на месец октомври Zapadno.com информира читателите си, че движението на моторни превозни средства по площада няма да се преустановява, а ремонтът ще се извършва на етапи. Две седмици след това е създадена реорганизация на движението, която е в сила в делнични дни за времето от 8:00 до 17:00 часа. Тя е наложена, за да се извършват безпроблемно и по-интензивно ремонтните дейности. “Затворили сме временно движението през площада, за да не се пречи на работата. Вечерно време движението ще бъде отваряно за по-голямо улеснение на хората, които се прибират от работа.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Иван Бъчваров. Временната организация на движението е съгласувана с Областно пътно управление-Перник и Агенция “Пътна инфраструктура”. Движението ще се спира сутрин и ще се възобновява вечер. Поставени са съотвените пътни знаци и са създадени обходни маршрути по близки улици. Въведеното временно ограничение ще бъде за срок от един месец, но има вероятност движението да бъде пуснато и по-рано.

Строително-ремонтните дейности на плошада се извършват единствено със средства от общинския бюджет. От Община Брезник се надяват ремонтът да приключи преди влошаване на метерологичните условия. “Вече се редят тротоари. Ще се премахнат плочките. На самия площад ще има озеленяване, парково осветление, фонтан, шевици – така е проектиран площадът.”, поясни още заместник-кметът Иван Бъчваров. Ремонтът на площада е съобразен и с подземната инфраструктура.

Виж също...

Loading...