Арабите, които бяха задържани в Трънско преди седмица, са се опитали да прекарат валута с левова равностойност над 137 000 лева

Недекларирани шведски крони, евро и долари откриха митнически служители на митническия пункт на Стрезимировци. Валутата е била с левова равностойност над 137 000 лева, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Митници”.

Както първо читателите на Zapadno.com научиха преди седмица, мъже от арабски произход бяха задържани при проверка на граничния пункт в трънското село Стрезимировци. Прочетете още по темата в публикацията: Араби бяха задържани в Трънско, след като се опитаха да прекарат недекларирана валута през границата.

Недекларираната валута е била задържана от митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. На 31 октомври на митнически пункт “Стрезимировци” те спират за проверка входящ микробус с шведска регистрация, с който пътуват двама мъже. При огледа на няколко места в превозното средство, подпъхнати зад сенника и седалка, са открити 630 000 шведски крони, 10 000 евро и 1 300 щатски долара. Валутата с обща левова равностойност около 137 662 лева е иззета и е образувано досъдебно производство по описа на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” под надзора на Районна прокуратура-Перник.

Снимка: Агенция “Митници” – пресцентър

Виж също...

Loading...