Ателието по рисуване към брезнишкото читалище с първа изложба, в която показа артистичен стил – СНИМКИ

Първа изложба представи Ателието по рисуване към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. В Откриването на изложбата съвпадна с именния ден на ръководителя на Ателието по рисуване Михаела Михайлова, предаде репортер на Zapadno.com.

40 рисунки, сътворени от младите художници, са изложени във фоайето на читалището в Брезник. Огромен надпис “АРТ”, изобразен със снимки от заниманията на младите художници, пък беше аранжиран в средата на изложбата. За откриването на изложбата Михаела Михайлова се обърна към присъстващите с кратко приветствие. “Един мъдрец е казал: Ако носиш детството със себе си, никога няма да остарееш. И има право. Това е най-щастливият период от живота. Времето, когато вярваме в чудеса имаме надежда, че можем да променим света и скоро ще го направим. Животът е бяла страница, а бъдещето – време за реализиране на смелите детски мечти. Уважаеми родители, гости и скъпи деца, няма по-вълнуващо нещо за човек от това да усети, че е бил част от откриването на нови таланти, от представянето на техните мечти. С огромно удоволствие и вълнение реших да направя тази изложба от детски творби, с които са пресъздадени върху картините своето виждане за красота в света. Това са нашите деца с най-дълбока чувствителност и желание да рисуват. Те са младите таланти на град Брезник. Всяка една картина излъчва позитивна енергия, зареждаща наблюдаващия я със спокойствие и любов. За мен е чест да ви представя техните първи творби. Искрено вярвам, че днешната ни среща ще е един красив момент от стремежа на всеки човек за срещата с прекрасното и възвишеното.”, каза ръководителят на Ателието по рисуване Михаела Михайлова.

Ателието по рисуване стартира дейността си в средата на месец юни тази година. За този период младите художници са усвоили основни техники в рисуването. Любимият им метод за рисуване е с водни бои. “С всякаква техника рисуват – с акварел, с водни боички, с флумастери, с моливи също правим различни техники. Предпочитат водните боички. Децата са страхотни и се чете много голямо желание в очите им. Идват с желание и прекарваме много хубаво времето.”, сподели за читателите на Zapadno.com Михаела Михайлова. Сред изложените картини беше показана графика, която изобразява картина от постоянна изложба в читалището. Графиката е дело на 11-годишния Дейвид. Изложбата с рисунките ще може да бъде разгледана през следващата една седмица във фоайето на читалището в Брезник.

Разгледайте снимки от изложбата на Ателието по рисуване към читалището:

Виж също...

Loading...