Началникът на огнеборците в Трън пое ръководството на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”

Областният управител се срещна с временно преназначения на длъжността Директор на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Борис Борисов, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

От 1 ноември 2019 година той изпълнява функциите на своя предшественик комисар Емил Марков след неговото пенсиониране. „Уверена съм, че като доказан професионалист с безспорни качества, ще изпълнявате задачите си на ръководител в поверената Ви дирекция в Перник с необходимата оперативност, отговорност, подготвеност и запазване на добрите практики досега. Надявам се, че бъдещото ни съвместно сътрудничество ще бъде успешно, в името на хората и обществена безопасност.”, сподели на неформалната среща Ирена Соколова.

Комисар Борисов е роден на 30 юли 1983 година. В системата на МВР е от 2004 година. Преминал е през всички изпълнителски и ръководни позиции в структурата на пожарната. Последната изпълнявана от него длъжност е началник на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън след спечелен конкурс. Завършил е бакалавърска степен по “Пожарна и аварийна безопасност” в Академията на МВР и образователно-квалификационна степен “магистър” по специалността “Инженерна безопасност” в Минно-геоложки университет-София.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...