Допълнителни 3 566 лева получава Община Брезник, а администрацията в Трън – 2 619 лева за възнаграждения на директорите на училищата и детските градини

Министерски съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на Общините Брезник и Трън за 2019 година за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда на директорите на общинските детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа, научи Zapadno.com.

С Постановление от 7 ноември правителството е одобрило общо 3 566 лева за Община Брезник. От тях 2 366 лева са предназначени за постигнати резултати от труда на директорите на общинските училища. Останалите 1 200 лева са за постигнати резултати от труда на директора на детска градина “Брезица”.

Общинската администрация в Трън пък получава общо 2 619 лева. От сумата 1 419 лева са предназначени за постигнати резултати от труда на директора на общинското училище в пограничната община. Другите 1 200 лева са за постигнати резултати от труда на директора на детската градина “Ален мак”.

На 6 ноември Министерски съвет отпусна 4 561 692 лева за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от директорите на общински детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа. Средствата се осигуряват за сметка на намаление на утвърдените разходи бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 година.

Виж също...

Loading...