Ждрелото на река Ерма и музеите в Бусинци и Студен извор са номинирани за избора на българите в годишните награди за туризма

Природната забележителност Ждрелото на река Ерма край град Трън и музеите в трънските села Бусинци и Студен извор са номинирани в категорията “Изборът на българите” в четвъртите Годишни награди в туризма за 2019 година, научи Zapadno.com.

Наскоро министърът на туризма Николина Ангелкова обяви начало на Годишните награди в туризма за 2019 година. Това ще е четвъртото издание на наградите, които вече се утвърдиха като признание за прилаганите добри практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца. Претендентите, които отговарят на критериите, са обявени на сайта на наградите и за тях вече се провежда онлайн гласуването.

И тази година надпреварата се провежда в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“, поясниха организаторите. Ждрелото на река Ерма, Музеят на Бусинската керамика в село Бусинци и Музеят на киселото мляко в село Студен извор са сред номинираните в категорията “Изборът на българите”. До момента за Ждрелото на река Ерма са гласували 7 потребителя, за музея в Бусинци е гласувал един човек и други двама за музея в Студен извор. В тази категория са номинирани и още няколко обекта от област Перник. Можете да гласувате за тях или да откриете други номинирани обекти в страната като натиснете тук.

Онлайн вот ще определи носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Тази година контролът ще бъде завишен, предвидени са допълнителни мерки, с които да се минимизират възможности за промяна на електронния вот. Опити за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат. Наградените ще бъдат обявени на официална церемония в София на 16 декември 2019 година.

Виж също...

Loading...