За втора година в училището на Брезник ще се проведе инициатива за безплатна размяна на зимни дрехи, обувки и училищни принадлежности

Инициативата “Магазинче без пари” ще се проведе за втори път тази година, съобщиха за читателите на Zapadno.com от Училищно настоятелство “Васил Левски” към брезнишкото средно училище.

Всеки, който желае да подпомогне инициативата може да донесе в училището в Брезник запазени зимни дрехи и обувки, които вече не се използват. Могат да се донесат и запазени раници, ученически пособия и материали, спортни принадлежности. Вещите се приемат до 20 ноември (сряда). “Разкажете на родители, роднини и познати. Нека и те се включат в инициативата и да имат шанса да се почувстват по-добри. Защото само чрез добри дела, можем да живеем добър живот, в добър свят! Ние вярваме, че обичта, добротата и съпричастността винаги са безплатни. А това са най-важните неща!”, призоваха организаторите на “Магазинче без пари”.

Нестандартното магазинче ще отвори врати на 21 ноември (четвъртък) от 10:00 до 16:00 часа в игротеката на 3-ия етаж в средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Организатори на благородната инициатива са Училищно настоятелство „Васил Левски“ – град Брезник и Детска кръгла маса за творчески идеи и инициативи, в която участват ученици от брезнишкото средно училище „Васил Левски”.

За първи път инициативата “Магазинче без пари” се проведе в началото на тази година. Тогава хора от Брезник и други населени места подпомогнаха инициативата като дариха над 40 торби с дрехи, обувки и ученически пособия.

Снимка: Видовденчета – фестивал на детското творчество

Виж също...

Loading...