Жители на община Брезник сезираха институции за състоянието на пътя към Сливница, от АПИ отговориха, че се прави проект за ремонт

Агенция “Пътна инфраструктура” уведоми областния управител за предприетите до момента дейности по рехабилитацията на пътя свързващ общините Брезник и Сливница, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Агенция “Пътна инфраструктура” е предприела дейности по стартирането на основен ремонт и рехабилитация на третокласен път 811 в участъка София – Брезник. Припомняме, че губернаторът сезира агенцията по сигнали на жители на община Брезник, в които се твърди, че републиканският път е в недобро техническо състояние. Това стана и една от причините през месец август тази година транспортната фирма, изпълняваща превоз на пътници по линията с маршрут София автогара „Север” – метростанция – Божурище – Сливница – Гълъбовци – Гургулят – Ракита – Арзан – Брезник, да преустанови да изпълнява разписанието си. Прочетете още по темата в публикацията: Лошото състояние на пътя между общините Брезник и Сливница принуди фирма за пътнически превози да закрие курсовете за София.

От Агенция “Пътна инфраструктура” информират, че към момента са предприети действия относно разработването на проект в пълна степен на проектна готовност и е инициирано обявяването на обществени поръчки за определяне на изпълнител на строително-монтажни работи. Обособените позиции са две: Основен ремонт на Път III-811 в участъка между гр. Сливница и с. Гълъбовци (Община Сливница) и основен ремонт в частта от с. Гълъбовци (Община Сливница) до с. Ракита (Община Сливница). От Агенция “Пътна инфраструктура” изразяват становището си, че трасето, най-вече в частта му попадаща в рамките на област София, е със силно амортизирани участъци и се нуждае от неотложна рехабилитация.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...