Ученици от Брезник изпълниха рецитал в храм “Свети Георги Победоносец” в чест на Въведение Богородично – СНИМКИ

Църковен концерт събра десетки брезничани и гости на град Брезник в храм “Свети Георги Победоносец”. Концертът е посветен на Въведение Богородично, чествано още като Ден на християнското семейство и християнската младеж, предаде репортер на Zapadno.com.

Празничната програма започна в 18 часа, когато камбанен звън от камбанарията на храма огласи пристигането на Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп. Гости на концерта бяха още заместник-кметовете на Община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров, архиерейският наместник на Трънската духовна околия иконом Йоан Чикалов, духовници от Брезник и региона и представители на институции в града.

Откриването на тържественото честване беше поставено с приветствие, което архиерейският наместник на Трънската духовна околия иконом Йоан Чикалов отправи към присъстващите. “В навечерието на толкова светъл празник трудно се намират думите за приветствие, защото всичко онова което по време на богослужението се отслужва в молитвата говори само за себе си всичко. Благодарение, благодарност, жертвена благодарност и любов към Бога. Едно слово на Негово Блаженство Софийски митрополит и екзарх Български Стефан, който е светителствал и по времето, когато е строен този храм, намерих и от него написах следните думи като приветствие.”, сподели иконом Йоан Чикалов в началото на приветственото си слово.

В програмата участие взеха ученици от 4 “а” клас на средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Пред гостите в храма те представиха рецитал, свързан с Въведение Богородично. След тях концертът продължи с църковни песнопения. Поздравление в навечерието на големия празник отправи и Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп. Духовната проява се проведе с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Разгледайте снимки от църковния концерт в храма, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...