Поляна в село Кошарево се превърна в детска площадка, на която местните деца не спират да играят – СНИМКИ

Брезнишкото село Кошарево може да бъде включено към малките населени места в страната, където все още се развива активен местен живот. Твърдението е подкрепено и с последната придобивка в селото, която представлява чисто нова детска площадка, научи Zapadno.com.

Площадката е изградена на мястото на някогашна поляна в центъра на Кошарево. Преди години там е поставена пързалка, която доскоро стоеше самотно в тревата. Сега до нея има пълен комплект съоръжения за игра. Новата придобивка е изградена със средства по договора за сътрудничество между „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД и Община Брезник. Тази година половината от годишното дарение беше предназначено за финансиране на проекти в малките населени места на община Брезник. Проектът за детската площадка в село Кошарево е сред одобрените за финансиране.

Дейностите по изграждането на площадката са стартирали през лятото, когато теренът е бил заравнен. През месец октомври вече е бил излят фундаментът на съоръжението. “В събота се постава ударопоглъщаща настилка и три броя съоръжение. Проектът е на стойност 2 500 лева с дофинансиране от Общината.”, поясни кметският наместник на селото Ана Гигова. Очаква се да бъдат монтирани ограда и пейки на детската площадка, която е първата такава в населеното място.

Броят на децата в село Кошарево варира между 10 и 12, като през лятото той се покачва двойно.

Разгледайте снимки от детската площадка в село Кошарево:

 

Снимки: Ана Гигова

Виж също...

Loading...