Ремонтът на моста при местността “Секирица” е пред завършване и ако времето позволи ще приключи до дни

При благоприятни метеорологични условия ремонтът на моста при местността “Секирица” на територията на община Трън може да бъде приключен до края на тази седмица, научи Zapadno.com.

Предстоят довършителни работи по ремонта, който отново стартира на 21 октомври тази година. 40-дневен е срокът, който беше даден тогава за извършване на строително-монтажните работи. Асфалтът на платното за движение преди навлизане в мостовото съоръжение е нарязан, за да бъде подменен с нов. Очаква се да бъде положен и асфалт на самия мост. Изгражда се и водосточна тръба, която ще отвежда водата от района на разклона за селата Врабча и Проданча, както и от крайпътната канавка, директно в река Ябланица.

Стойността на строително-монтажните работи е 160 809 лева и 63 стотинки без включен ДДС или 192 971 лева и 56 стотинки с ДДС. Дейностите, които фирмата-изпълнител на ремонта на моста ще извърши, включват: земни работи – изкопи; фрезоване на асфалтова настилка; доставка и полагане на биндер; доставка и полагане на плътен асфалтобетон; доставка и полагане на битумизирана основа; направа на бетонови бордюри с размери 18/35/50 и 8/16/50; направа на тротоар от бетонови плочи; направа на покрит и земен изкоп; доставка и полагане на габиони; доставка и направа на итгалиански улеи; доставка и направа на тръбен водосток ф 100; хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. Дейностите се извършват от пернишката фирма “ДЛВ” ЕООД.

Извършването на ремонт на моста се наложи, тъй като на 8-и срещу 9-ти ноември 2017 година сръбски ТИР самокатастрофира като надвисна от мост на второкласен път 63 в отсечката град Трън – село Филиповци, при отбивката за трънските села Врабча и Проданча. Шофьорът и ТИР-ът му бяха спасени, но вследствие на удара част от конструкцията на моста, който се намира в местността “Секирица” беше повредена. След инцидента беше въведено временно ограничение на движението в компрометирания участък, сигнализирано с пътни знаци. Прочетете още по темата в публикацията: Сръбският ТИР поднесъл на мокрия път преди да провисне от моста при местността „Секирица“, а камион за дърва изтегли тежкотоварния автомобил заедно с шофьора му – СНИМКИ.

Виж също...

Loading...