Четвъртокласници от Брезник връчиха подарък за патриарх Неофит – ръчно изработена картичка с икона за Въведение Богородично

Неочакван подарък беше връчен на Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп от ученици от град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

На 19 ноември, когато в брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” се проведе църковен концерт, четвъртокласници и класният им ръководител връчиха на владиката плик с ръчно изработена картичка. Подаръкът е адресиран към Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и е изготвен от ученици от 4 “а” клас на средно училище “Васил Левски” в град Брезник. “Подаръкът представлява ръчно изработена картичка, която децата са изработили за празника. Картичката изобразява икона на Пресвета Богородица в храма, специална и тематична е. Идеята се роди спонтаннно. Ние правихме различни подаръци за родителите за нашия празник в четвъртък.”, сподели класният ръководител на 4 “а” клас Савка Борисова.

На днешната дата – 21 ноември отбелязваме Въведение Богородично. Празникът се чества и като Ден на християнското семейство и християнската младеж. Преди 2 дни брезничани и гости на град Брезник отбелязаха тържествената дата с църковен концерт. Прочетете още по темата в публикацията: Ученици от Брезник изпълниха рецитал в храм “Свети Георги Победоносец” в чест на Въведение Богородично – СНИМКИ.

Виж също...

Loading...