В Брезник ще бъде представен проект за младежка заетост, който е насочен към хора с интереси във фермерството, туризма и други сфери

Проектът за младежка заетост “Младежта в действие” ще бъде представен в град Брезник. На събитието ще се състои и мотивационна среща, съобщиха за читателите на Zapadno.com от Центъра за развитие на устойчиви общности.

Представянето на проекта и мотивационната среща ще се проведат на 1 декември (неделя) от 14:00 часа в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”. Събитието е отворено за младежи до 29 години, които имат интереси в сферите на фермерството, грънчарството, билкарството, туристическите услуги, производството на продукти, свързани с туристически услуги, ИТ и мениджмънт. Ще бъдат включени и хора, които биха искали да придобият квалификация като планински водачи, поясниха от Център за развитие на устойчиви общности.

Проектът се осъществява от Център за развитие на устойчиви общности в България с партньори от Хърватия, Румъния и Испания, и се финансира от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез фонда за безвъзмездна помощ на Европейската икономическа зона и Норвежки фонд за младежка заетост. Предвиден е и обмен на добри бизнес практики между участниците от страните партньори.

Виж също...

Loading...