Раздаването на хранителни помощи в Брезник и Трън ще стартира в първите дни на месец декември

В първите дни на месец декември ще отворят временните пунктове за раздаване на хранителни помощи в общините Брезник и Трън, съобщиха от Агенция за социално подпомагане.

Съгласно графика от днес, 27 ноември стартира предоставянето на хранителни продукти от първа необходимост, като раздаването на пакетите ще продължи и през месеците декември, януари и февруари 2020 година. През месец ноември раздаването на пакетите с храни започва в областите Кърджали, Ловеч, Монтана, Стара Загора и Хасково. Хранителните помощи в област Перник ще се раздават през месец декември.

От 5 до 30 декември ще бъде периодът за раздаване на хранителни продукти в община Брезник. Временният пункт ще е на разположение в този период и отново ще отвори в сградата на бившата гимназия по селско стопанство в град Брезник (улица„Андрей Михайлов“ № 75). От 4 до 30 декември ще се проведе кампанията по раздаване на хранителни продукти за община Трън. Временният пункт ще бъде отворен в този период на улица „Петко Д. Петков“ № 4 в град Трън.

Хранителните помощи се предоставят по Операция тип 2 “Предоставяне на индивидуали пакети хранителни продукти” по Оперативна програмата за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най–нуждаещите се лица. В пакета са включени общо близо 24 килограма и 600 грама от 16 вида хранителни продукти от първа необходимост – ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати консерва, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул, леща, брашно и олио.

Виж също...

Loading...