Читалището на Ноевци се сдоби с озвучителна система, която ще се използва за мероприятията в селото

С озвучителна система се модернизира народно читалище “Пробуда-1931” в брезнишкото село Ноевци. Новата апаратура ще замени старата озвучителна система на читалището, предаде репортер на Zapadno.com.

Техниката представлява две колони, които са с вградени усилватели и възможност за включване на външни устройства към тях като например преносима памет, смартфон и други. Колоните за закупени със средства по одобрен проект, който е с наименованието “Звук”. Проектът е финансиран договора за сътрудничество между “Асарел-Инвестмънт” ЕАД и Община Брезник. Стойността на одобрения проект е 494 лева и 10 стотинки. Озвучителната система е закупена в края на миналата работна седмица. Това поясни за Zapadno.com секретарят на народно читалище “Пробуда-1931” Анелия Сергиева. “Миналата седмица ми се обадиха за проекта и в петък ги купихме. Имахме нужда от такива колони, тъй като имаме озвучителна техника, която е закупена на старо и не ни вършеше работа.”, каза още Анелия Сергиева.

Читалището на Ноевци ще използва новата придобивка за озвучаване на мероприятия в малкия или големия салон на институцията, за коментар на мачовете на местния стадион, за настроение на срещите на сурвакарските групи по време на “Сурова” и други събития.

Снимка: НЧ “Пробуда-1931” – Ноевци

Виж също...

Loading...