Стадионът в село Ноевци се предоставя за безвъзмездно ползване и стопанисване на местния футболен клуб “Черногорец”

Стадионът в брезнишкото село Ноевци ще се стопанисва от местния футболен клуб “Черногорец”. Това реши Общински съвет-Брезник на провелото се по-рано днес заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Решението е във връзка с промените в Закона за физическото възпитание и спорта. Едно от изискванията, за да бъде лицензиран член на даден клуб, е да има спортен обект – отдаден безвъзмездно или сключен договор за ползване на спортния обект. “Тъй като в село Ноевци футболен клуб “Черногорец” е надлежно регистриран и извършва добра спортно-състезателна дейност, ние ви предлагаме да гласувате за безвъзмездно отдаване за ползване и стопанисване на стадиона за срок от 5 години. По нашата Наредба максималният срок за отдаване на такива обекти е 10 години, ние ви предлагаме 5.”, поясни пред общинските съветници заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

С 13 гласа “за” предложението за безвъзмездно отдаване за ползване и стопанисване на стадиона в Ноевци на футболен клуб “Черногорец” беше прието от Общински съвет-Брезник. Въпреки решението, местният футболен клуб в селото полага грижи за правилното поддържане на стадиона.

Виж също...

Loading...