Пуснаха движението по реконструирания мост край местността “Секирица”, но ремонтът все още не е приключил

Движението на моторни превозни средства по реконструирания мост по второкласен път 63 в района на местността “Секирица” в община Трън е пуснато. Алтернативният път, по който повече от година се осъществяваше движението пък е затворен, предаде репортер на Zapadno.com.

Движението по моста беше пуснато вчера, но ремонтът по съоръжението все още не е приключил. Ремонтните дейности на пътната част на моста над река Ябланица започнаха на 23 октомври. Прочетете още по темата в публикацията: Ремонтът на моста при “Секирица” отново стартира и се очаква да приключи до 40 дни – СНИМКИ.

Проектът за ремонт включва подмяна на хидроизолация, подобряване на отводняването, полагане на нова асфалтова настилка, бордюри, хоризонтална маркировка, нови пътни знаци, парапети и мантинели и укрепване на съоръжението с габиони. Срокът за изпълнение е 40 дни, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Движението по съоръжението е възстановено, за да се довършат ремонтните дейности в района на моста, тъй като те засягат и трасето на обходния маршрут и няма как да се осъществява трафикът по него. Днес ще се асфалтира, а през следващата седмица при сухо време ще се полага маркировка и ще се монтират пътни знаци, мантинели и парапет, отбелязаха още от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Виж също...

Loading...