Новата история на сцената на Бърдото продължава: Ученици и възрастни облагородиха с брезички поляната – СНИМКИ

Поляната около сцената на Бърдото край Брезник беше залесена с 10 брезички. Инициативата е на Училищно настоятелство “Васил Левски” към брезнишкото средно училище и е свързана с фестивала на детското творчество “Видовденчета”, което се проведе за първи път по-рано тази година, предаде репортер на Zapadno.com.

В съботното утро група от ученици и възрастни се захванаха със залесяването на поляната. Участие в облагородяването взеха учениците от 8-ми и 9-ти клас Калин Петров, Григор Борисов, Асен Илиев, Ивана Георгиева, Антония Борисова и Ивон Милчова, както и Йоан Кръстев от 4-ти клас. Те са възпитаници на средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Дами от Училищно настоятелство “Васил Левски” и мъже от града бяха заедно с учениците и им помогнаха в инциативата.

Брезичките, които бяха залесени, са дарени от “Държавно горско стопанство-Брезник”. Причината да се залесят дърветата в този период е продължителното засушаване, което настъпи през последните месеци. “Знаете, че “Видовденчета” се провежда през юни, след това започнаха най-сухите месеци на годината. Просто дръвчетата нямаше да оцелеят. Сега те са в състояние на покой и е най-доброто време за засаждане, за да могат да оцелят. Идеята е на мястото около сцената в един момент да израсне една брезова горичка, която да е символ на децата на Брезник. В мечтите си виждаме мястото облагородено с алеи, осветление, пейки и табелки за засадените всяка година брезички. Може би някой ден наистина ще бъде място, с което да се гордее градът и да идват хора да се разхождат.”, каза Гергана Пожарски от Училищно настоятелство “Васил Левски”. Поляната около сцената изисква непрекъсната грижа и вероятно през пролетта на 2020 година ще се проведат акции по почистване на пространството от храсти, плевели и подравняване.

След залесителната акция днес, доволни от извършената дейност, учениците бяха почерпени и с баници от баничарницата в град Брезник.

Разгледайте снимки от залесяването на поляната около сцената на Бърдото, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...