Дарени дрехи и обувки ще бъдат предоставени в училището на Ноевци за деца и родители, които имат нужда от тях

Инициативата “Магазинче без пари”, която се проведе наскоро в училището на град Брезник, ще подпомогне още нуждаещи се от дрехи и обувки деца и родители. Това ще се случи с предоставянето на дарени дрехи и обувки, които са останали след приключване на инициативата, предаде репортер на Zapadno.com.

Второ за тази година издание на “Магазинче без пари” срещна голямо съдействие от обществото в Брезник. Събраните дарения са били три пъти повече от първото издание на благотворителната инициатива. Нестандартното магазинче без пари беше отворено в продължение на два дни в игротеката на средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Организатори на “Магазинче без пари” са Училищно настоятелство „Васил Левски“ – град Брезник и Детска кръгла маса за творчески идеи и инициативи, в която участват ученици от брезнишкото средно училище „Васил Левски”.

След края на второто издание на инициативата са останали предимно дрехи и обувки за по-малки деца. Те са предоставени на здравния медиатор в община Брезник Даниела Захова. Майки от град Брезник също ще спомогнат със свои дарения, които ще предоставят на здравния медиатор. Чувалите с дарения, които със съдействието на Община Брезник ще се транспортират в основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци. Там деца и родители, които имат нужда от дрехи и обувки, ще могат да си ги набавят благодарение на каузата.

Здравният медиатор на Брезник Даниела Захова сърдечно приветства благотворителните инициативи, които местните общности провеждат.

Снимка: Училищно настоятелство „Васил Левски“ – град Брезник

Виж също...

Loading...