Честит първи сняг в Брезник и Трън: Закъснелият снеговалеж е основна тема в двете общини през днешния ден – СНИМКИ

Първият сняг за този зимен сезон в общините Брезник и Трън вече е факт. Снежната покривка натрупа в населените места, горските и земеделските територии в двете общини, видя репортер на Zapadno.com.

Снежинките в Брезнишко и Трънско започнаха да валят от сутринта, въпреки и по-слабо. Към обяд положението се промени с нахлуването на по-студен атмосферен фронт и снеговалежът се засили. Покривите на къщи, блокове и учреждения побеляха за часове, а по основните пътни атерии в региона вече обикалят снегопочистващи машини.

През изминалия зимен сезон снегът в Брезник и Трън падна по-рано в сравнение с днешния снеговалеж, който наблюдаваме едва в началото на месец декември. Снеговалежът е и основната тема между хората по улиците, в заведенията и по институциите в двете общини. Някои се радват, а други пък явно или не мечтаят за слънчове време с положителни температури. Снежната покривка вече натрупа няколко сантиметра, а в по-високите части на района е дори малко повече.

Пътищата в градската част на Брезник ще се почистват със средства и техника на самата Община. Четвъртокласната общинска пътна мрежа ще се поддържа от фирма “Нивел Строй” ЕООД. Пътищата в община Трън ще се поддържат от фирма “Румасия 2005” ЕООД. Осигурено е отоплението на общинските училища, детски градини и здравни заведения. Създадена е организация за осигуряване на стоки от първа необходимост, най-вече в отдалечени и труднодостъпни селища. Актуализирани са съставите на общинските щабове за координиране на спасителни и неотложни-възстановителни работи при зимни условия.

Коледната елха и коледно осветление в град Трън ще бъдат първите включени в региона. На 6 декември (петък) от 16:30 часа пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” ще се проведе детско шоу с водещ Илиана Балийска. В 17:30 часа тържествено ще бъдат включени празничните светлини. Седмица след това ще засияе и коледната елха в град Брезник. На 12 декември (четвъртък) от 17:30 часа на централния градски площад ще се проведе тържествена програма за включването на коледните светлини в града. За малките и големи деца ще пристигне Дядо Коледа. Самодейци от народно читалище “Просвещение-1870” също ще се включат в програмата.

Разгледайте снимки от първите снежинки за този зимен сезон в общините Брезник и Трън, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...