Жителите на община Брезник могат да следят за наличните водни обеми в язовир “Красава” чрез сайта на общинската администрация

Актуална информация за наличните водни обеми в питейния язовир “Красава” 1 вече се публикува на сайта на Община Брезник, научи Zapadno.com.

Идеята е на кмета на Община Брезник и е с цел населението да се предостави възможност на населението да следи за количеството вода във водоема. Данните се подават от общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник и на чести периоди ще се публикуват като графика на първата страница в сайта на Общината.

Към 3 декември наличния воден обем в язовира е 1 545 000 кубически метра при пълен обем от 2 975 000 кубически метра. Два дни преди това – на 1 декември наличният воден обем е бил 1 555 000 кубически метра, а седмица по-рано – 1 580 000 кубически метра. Мъртвият обем на водоема е 775 000 кубически метра, научаваме от графиката. Питейният язовир водоснабдява основно гражданите на град Брезник и жителите на брезнишките села Режанци, Ноевци, Бегуновци, Сопица и Велковци. Останалите селища на територията на община Брезник се снабдяват с вода чрез техни местни водоизточници.

Наскоро от общинската администрация в Брезник апелираха към населението в общината за пестеливо ползване на водата и изключително само за питейно-битови нужди. Апелът е превантивен и е на фона на продължилото с месеци засушаване.

Чрез актуалната информация за наличния воден обем всеки, който е свързан с водата от язовир “Красава” 1 ще може да си даде сметка за това как да използва живителната течност, която е един от най-важните ресурси на планетата ни.

Виж също...

Loading...